Timișoara – România

Site în limba engleză

Grup statuar

Fântâna Culturiștilor, 2010

Powered by Drupal

Club

Istoric

Sigla Clubului Sportiv „Florin Teodorescu”- Clubul Sportiv „Florin Teodorescu“ a fost înfiinţat în 1990. Administrează, în prezent, cea mai modernă sală de culturism din România. 

- Peste 50 de sportivi legitimaţi la CS "Florin Teodorescu" au participat, cu rezultate meritorii, la competiţii interne şi internaţionale.

- Din 1990, clubul organizează, anual, cel mai cunoscut concurs de culturism din România: Cupa Libertăţii - Memorial Vasile Balmuş(în memoria sportivului căzut pe treptele Catedralei din Timişoara în zilele Revoluţiei din decembrie 1989). Din 1994, anvergura compeţiei a trecut Oceanul Atlantic, odată cu participarea profesionistului Eduardo Kawak. Şi în anii următori, Cupa Libertăţii s-a bucurat de participarea unor sportivi profesionişti de talie mondială, participanţi la Mister Olympia: Craig Titus (2002), Dexter Jackson (2004) şi Ronnie Coleman, Mr. Olympia en-titre! (2005). 

- Anul 2006 marchează un început în istoria culturismului românesc: CS "Florin Teodorescu" organizează Weider'S Grand Prix of Romania, primul concurs din ţara noastră aflat în calendarul oficial al IFBB. 

- Clubul deţine cea mai mare bibliotecă de culturism din lume, cu peste 1500 de volume (inclusiv lucrări din secolul al XIX-lea!), 1700 de reviste şi 300 DVD de specialitate, cuprinzând imagini inedite din istoria culturismului cu părintele acestui sport, legendarul Eugen Sandow!

Publicații proprii

CULTURISM ŞI FITNESS
Din dorinţa de a promova activităţile de culturism şi fitness, Clubul Sportiv „Florin Teodorescu“ a editat în 1997 primul număr al revistei „Culturism şi fitness“, care s-a dorit a fi publicaţie cu apariţie trimestrială. Formatul revistei a fost A4 (coperţi policromie, cartonate), iar numărul de pagini - 12 (alb-negru).

Biblioteca sportivă

Promovează acest site!

Share this

Trofee

Vizitatori

 • Site Counter:24,165
 • Unique Visitor:10,345
 • Since:01 Jul 2019
 • Visitors:
  • Today:7
  • This week:61
  • This month:243
  • This year:856